SERVÍROVACÍ PODNOSY
Jak pečovat o dřevo v kuchyni
Každé dřevěné prkénko samozřejmě můžete použít na krájení jen to vždy bude souboj ocel vs. dřevo, takže musíte počítat s tím, že si odnese nějaké šrámy... pokud hledáte vyloženě pracovní desku do kuchyně, doporučuji podívat se do sekce End-grain.
Péče o dřevěné prkénko je důležitá, protože výrazně prodlužuje jeho životnost a oživuje jeho kresbu a barvy.
Všechny prkénka natírám tungovým olejem minimálně ve čtyřech vrstvách. Doporučuji to opakovat každé 2-3 měsíce. Je to jednoduché. Na čisté a suché prkénko nalejete malé množství oleje (můžete použít i olivový) a důkladně rozetřete pomocí papírové utěrky, necháte asi hodinku nasát a potom zase vysušíte pomocí papírové utěrky. Takto ošetřené nechte vyschnout na větraném místě.
Umývat můžete pod tekoucí vodou, běžnými prostředky, je ale potřeba vždy nechat dobře vyschnou. Dřevěná prkénka určitě nepatří do myčky!...
#S004 Servírovací podnos - Palisandr, buk
Jedinečný kousek vhodný na servírování všeho co vám chutná.... použil jsem na něj palisandr a buk.
Povrchová úprava: tungový olej (4 vrstvy)
Rozměry: 42x20.5x4cm (plus úchyty)
Váha: 2.7kg
Servírovací tác #S008
Servírovací tác je vyroben z afrického Ebenu a mahagonu. Slepeno voděodolným lepidlem Titebond lll a ošetřeno 4-mi vrstvami tungového oleje.
Rozměry: 44,5x27x5cm
Servirovací prkénko "checkmad" #S009
Další "opilá šachovnice" tentokrát z mahagonu, amerického ořechů a indického palisandru. Do boků jsem vyfrézoval drážky pro pohodlnou manipulaci. Slepeno voděodolným lepidlem Titebond lll a ošetřeno 4-mi vrstvami tungového oleje.
Rozměry: 59,5x29x3cm